Pomoc z chińskim radiem na android

Problemy nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
Smoker3S
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 15
Rejestracja: sobota 14 mar 2020, 15:03
Lokalizacja: gorzow
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0

Pomoc z chińskim radiem na android

#1

Post autor: Smoker3S » niedziela 22 mar 2020, 22:14

Witam.

Kupiłem chińskie radio do mojego 307cc - zdjęcia w załączniku.
Czy jest tutaj ktoś kto się na tym zna?

1. Po wyłączeniu auta radio nie wyłącza się od razu tylko dopiero po około 2 minutach.
2. Nie działa mi sterowanie z manetki za kierownicą, co zrobić żeby działało?

Prosze o pomoc i dziękuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Artur
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 26
Rejestracja: piątek 09 lis 2018, 16:39
Lokalizacja: Zielona Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2006
Silnik: 2.0, hdi
Typ Silnika: RHR
Moc: 136
Kolor: Błękit rafy koralowe
LPG: Nie

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#2

Post autor: Artur » niedziela 22 mar 2020, 22:19

Żeby coś więcej powiedzieć byś musiał link do tego radia dać, ale jeżeli chodzi o te wyłączanie to może sprawdź ustawienia. W moim wybierasz po jakim czasie ma sie ono wyłączyć



UltiMet
Nowy
Nowy
Reactions:
Posty: 4
Rejestracja: środa 06 lis 2019, 16:23
Lokalizacja: Płock
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2003
Silnik: 2.0
LPG: Tak

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#3

Post autor: UltiMet » niedziela 22 mar 2020, 22:35

1. Zobacz w ustawieniach jak wyżej napisał Artur, ewentualnie kable w kostce iso pomylone

2. https://centrumaudio.pl/adaptery-do-ste ... pg006.html



Smoker3S
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 15
Rejestracja: sobota 14 mar 2020, 15:03
Lokalizacja: gorzow
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#4

Post autor: Smoker3S » niedziela 22 mar 2020, 22:52

To jest to radio: https://m.pl.aliexpress.com/item/329448 ... lsrc=aw.ds

Oki, do działania z kierownicy adapter.
A jak zrobić żeby wyłączało się po wyjęciu kluczyka?

Dodano po 39 minutach 35 sekundach:
Może wyłączanie z radia ustawia się w ust fabrycznych? To zdjęcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



UltiMet
Nowy
Nowy
Reactions:
Posty: 4
Rejestracja: środa 06 lis 2019, 16:23
Lokalizacja: Płock
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2003
Silnik: 2.0
LPG: Tak

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#5

Post autor: UltiMet » niedziela 22 mar 2020, 23:36

Montowałeś sam kostkę iso?
Może wystarczy podmienić kabel z podtrzymania napięcia na plus po stacyjce



Smoker3S
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 15
Rejestracja: sobota 14 mar 2020, 15:03
Lokalizacja: gorzow
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#6

Post autor: Smoker3S » poniedziałek 23 mar 2020, 00:08

UltiMet pisze:
niedziela 22 mar 2020, 23:36
Montowałeś sam kostkę iso?
Może wystarczy podmienić kabel z podtrzymania napięcia na plus po stacyjce

Podłączał mi elektryk, ale nie od spraw samochodowych 😂
Prawdopodobnie w ustawieniach wystarczy przełączyć - jutro pojadę do majstra od takich spraw i mi ogarnie.
Ale jak ktoś wie to pisac śmiało.



Awatar użytkownika
stroona
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 661
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 18:11
Lokalizacja: Jarząbkowice
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0 16V
Typ Silnika: RFN
Moc: 138KM
Kolor: Czarny
LPG: Nie

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#7

Post autor: stroona » poniedziałek 23 mar 2020, 01:46

Masz źle podłączone zasilanie. Zamiast + po stacyjce masz podłączoną szynę VAN. Poszukaj w necie schematu kostki ISO swojego oryginalnego radia i podłącz to nowe wg niej. To nic skomplikowanego.


Posiadam PP2000 oraz Lexię. Pomogę zamontować tempomat, wypalić FAP, zczytać oraz usunąć błędy, aktywować światła dzienne itp. Możliwy dojazd na terenie Śląska

Awatar użytkownika
Abstynent
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 539
Rejestracja: piątek 20 kwie 2018, 00:13
Lokalizacja: Tarnów
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHY
Moc: 90
Kolor: Srebrny

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#8

Post autor: Abstynent » poniedziałek 23 mar 2020, 07:42

Widzę auto przedlift
Jeżeli chińczyki zachowali standard kolorów czerwony z żółtym do przepięcia.
Pytanie czy radio cały czas gupi ustawienia ?


Zaawansowane Car Audio w 307, chętnie pomogę :)
Posiadam PP2000 oraz Lexia

RHY viewtopic.php?f=7&t=6528
RHS viewtopic.php?f=7&t=6761

Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 5716
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Typ Silnika: NFU
Moc: 109
LPG: Tak

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#9

Post autor: karolp1993 » poniedziałek 30 mar 2020, 09:08

Abstynent pisze:
poniedziałek 23 mar 2020, 07:42
Widzę auto przedlift
Jeżeli chińczyki zachowali standard kolorów czerwony z żółtym do przepięcia.
Pytanie czy radio cały czas gupi ustawienia ?
No nie do końca..


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

Awatar użytkownika
Abstynent
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 539
Rejestracja: piątek 20 kwie 2018, 00:13
Lokalizacja: Tarnów
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHY
Moc: 90
Kolor: Srebrny

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#10

Post autor: Abstynent » poniedziałek 30 mar 2020, 09:39

karolp1993 pisze:
poniedziałek 30 mar 2020, 09:08
Abstynent pisze:
poniedziałek 23 mar 2020, 07:42
Widzę auto przedlift
Jeżeli chińczyki zachowali standard kolorów czerwony z żółtym do przepięcia.
Pytanie czy radio cały czas gupi ustawienia ?
No nie do końca..
To takie pytanie na wstęp.
Ale widać autor zainteresowany tematem nie jest :)


Zaawansowane Car Audio w 307, chętnie pomogę :)
Posiadam PP2000 oraz Lexia

RHY viewtopic.php?f=7&t=6528
RHS viewtopic.php?f=7&t=6761

Awatar użytkownika
patrick94
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 291
Rejestracja: wtorek 11 kwie 2017, 20:21
Lokalizacja: Tychy
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHY
Moc: 90KM +

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#11

Post autor: patrick94 » poniedziałek 30 mar 2020, 09:46

Ja u siebie w przedlifcie nie znalazłem niczego po stacyjce tzn owszem było ale właśnie wyłączało się razem z bsi po paru minutach przez co plus do radia pociągnąłem z zapalniczki i jest wszystko ok. Co do sterowani to pierwsze co zobaczyć w aplikacji bo zapewne do tego jest w radiu, ew adapter.



Awatar użytkownika
Abstynent
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 539
Rejestracja: piątek 20 kwie 2018, 00:13
Lokalizacja: Tarnów
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHY
Moc: 90
Kolor: Srebrny

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#12

Post autor: Abstynent » poniedziałek 30 mar 2020, 10:10

patrick94 pisze:
poniedziałek 30 mar 2020, 09:46
Ja u siebie w przedlifcie nie znalazłem niczego po stacyjce tzn owszem było ale właśnie wyłączało się razem z bsi po paru minutach przez co plus do radia pociągnąłem z zapalniczki i

W przedlifcie jest to skuteczna opcja.
Polift już takich dobroci nie ma.


Zaawansowane Car Audio w 307, chętnie pomogę :)
Posiadam PP2000 oraz Lexia

RHY viewtopic.php?f=7&t=6528
RHS viewtopic.php?f=7&t=6761

Awatar użytkownika
patrick94
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 291
Rejestracja: wtorek 11 kwie 2017, 20:21
Lokalizacja: Tychy
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHY
Moc: 90KM +

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#13

Post autor: patrick94 » poniedziałek 30 mar 2020, 10:13

Tak wiem, ale tutaj jest mowa o przedlifcie co widać po roczniku i po panelu klimy, że to przedlift.



Awatar użytkownika
Deli
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 735
Rejestracja: wtorek 11 paź 2016, 23:42
Lokalizacja: Toruń
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHS
Moc: 107km
Kolor: KKGC

Re: Pomoc z chińskim radiem na android

#14

Post autor: Deli » poniedziałek 30 mar 2020, 12:12

Jeśli ma być sterowanie z kierownicy i żaden majster nie ruszał oryginalnej wiązki, to connects rozwiąże wszystkie problemy. Cały moduł p&p, działa sterowanie i zasilanie jest poprowadzone tak, jak powinno być od początku.


PP2000/Diagbox - PW
PUG 307 | deli viewtopic.php?f=7&t=6535

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”