Connects2 w 307CC

Problemy z elektryką i elektronika.
ODPOWIEDZ
Alberciczek
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 133
Rejestracja: poniedziałek 18 mar 2019, 10:04
Lokalizacja: Tychy
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2002
Silnik: 1,6
Kolor: czarny
LPG: Tak

Connects2 w 307CC

#1

Post autor: Alberciczek » czwartek 19 mar 2020, 16:46

Witajcie. Czy można sprawdzić w jakiś sposób Connects2? Przestał niestety działać - radio wogóle się nie włącza. Po podłączeniu radia zgodnie z instrukcją działa normalnie.



Awatar użytkownika
stroona
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 661
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 18:11
Lokalizacja: Jarząbkowice
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0 16V
Typ Silnika: RFN
Moc: 138KM
Kolor: Czarny
LPG: Nie

Re: Connects2 w 307CC

#2

Post autor: stroona » piątek 20 mar 2020, 03:14

Otwórz moduł i zobacz czy go nie wypaliło, jak było w moim przypadku.


Posiadam PP2000 oraz Lexię. Pomogę zamontować tempomat, wypalić FAP, zczytać oraz usunąć błędy, aktywować światła dzienne itp. Możliwy dojazd na terenie Śląska

Alberciczek
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 133
Rejestracja: poniedziałek 18 mar 2019, 10:04
Lokalizacja: Tychy
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2002
Silnik: 1,6
Kolor: czarny
LPG: Tak

Re: Connects2 w 307CC

#3

Post autor: Alberciczek » piątek 20 mar 2020, 08:40

Moduł wygląda ok.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



tokr21
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 10
Rejestracja: poniedziałek 18 lis 2019, 12:14
Lokalizacja: Wrocław
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0
Moc: 177
LPG: Nie

Re: Connects2 w 307CC

#4

Post autor: tokr21 » piątek 20 mar 2020, 12:37

A ja mam inne pytanie - kupiłem tanie radio na androidzie do testu i łączę przez Connects2 - też 307CC. Radio się włącza, można zmapować przyciski na manetce przy kierownicy, ale dźwięku nie ma. Sprzedawca coś wspominał, że może nie być dźwięku i coś należy najpierw zrobić., ale niestety nie mogę się z nim skontaktować, a nie pamiętam, o co mogło mu chodzić. Ktoś pomoże?



Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 5716
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Typ Silnika: NFU
Moc: 109
LPG: Tak

Re: Connects2 w 307CC

#5

Post autor: karolp1993 » piątek 20 mar 2020, 17:14

tokr21 pisze:A ja mam inne pytanie - kupiłem tanie radio na androidzie do testu i łączę przez Connects2 - też 307CC. Radio się włącza, można zmapować przyciski na manetce przy kierownicy, ale dźwięku nie ma. Sprzedawca coś wspominał, że może nie być dźwięku i coś należy najpierw zrobić., ale niestety nie mogę się z nim skontaktować, a nie pamiętam, o co mogło mu chodzić. Ktoś pomoże?
Jak masz przewód brake podłączony?


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

tokr21
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 10
Rejestracja: poniedziałek 18 lis 2019, 12:14
Lokalizacja: Wrocław
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0
Moc: 177
LPG: Nie

Re: Connects2 w 307CC

#6

Post autor: tokr21 » środa 25 mar 2020, 16:20

Nie znam się na tym i podłączyłem kolorkiem do kolorku jak w kostce ;)

Schemat tutaj:

P.s. pisałem PW w sprawie tego connectsa i przełącznika zespolonego, będę wdzięczny za odpowiedź :)



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”