Przypominam że aby uzyskać status przyjaciela forum wymagane jest aby użytkownik założył temat swojego auta w dziale Moja 307 z dokładnym opisem swojego egzemplarza i zdjęciami auta. Jak również mile widziany uzupełniony profil + avatar + aktywność na forum

Przekładka z 2.0 HDI 90km na 2.0 Hdi 110km

Problemy z mechaniką w naszych pojazdach.
ODPOWIEDZ
Mzetel
Nowy
Nowy
Reactions:
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek 11 lut 2019, 17:17
Lokalizacja: Jarocin
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2001
Silnik: 2.0 HDI
Moc: 90km
Płeć: Mężczyzna

Przekładka z 2.0 HDI 90km na 2.0 Hdi 110km

#1

Post autor: Mzetel » poniedziałek 11 lut 2019, 17:34

Czy istnieje taka możliwość przekładni bez komputerów stacyjki itd? Obydwa autka z 2001 roku. Komputery i wgl są te same czy może się różnią?



Awatar użytkownika
Abstynent
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 212
Rejestracja: piątek 20 kwie 2018, 00:13
Lokalizacja: Tarnów
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHY
Moc: 90
Kolor: Srebrny
Płeć: Mężczyzna

Re: Przekładka z 2.0 HDI 90km na 2.0 Hdi 110km

#2

Post autor: Abstynent » poniedziałek 11 lut 2019, 17:49

Kompy inne
RHS ma fapa oraz rozbudowany układ doładowania względem RHY. Dać się da ale czy jest sens ?


Zaawansowane Car Audio w 307, chętnie pomogę :)
Posiadam PP2000 oraz Lexia

RHY viewtopic.php?f=7&t=6528
RHS viewtopic.php?f=7&t=6761

Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 5230
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Moc: 109
Płeć: Mężczyzna

Re: Przekładka z 2.0 HDI 90km na 2.0 Hdi 110km

#3

Post autor: karolp1993 » poniedziałek 11 lut 2019, 22:17

Mzetel pisze:
poniedziałek 11 lut 2019, 17:34
Czy istnieje taka możliwość przekładni bez komputerów stacyjki itd? Obydwa autka z 2001 roku. Komputery i wgl są te same czy może się różnią?
Masz Boscha czy Siemensa?

Bo blok chyba był ten sam, jakbyś wymienił osprzęt, dołożył IC i zmienił program w ECU to mogłoby zadziałać. Ewentualnie samego chipa zrobić.

Dodano po :
Mzetel pisze:
poniedziałek 11 lut 2019, 17:34
Czy istnieje taka możliwość przekładni bez komputerów stacyjki itd? Obydwa autka z 2001 roku. Komputery i wgl są te same czy może się różnią?
Masz Boscha czy Siemensa?

Bo blok chyba był ten sam, jakbyś wymienił osprzęt, dołożył IC i zmienił program w ECU to mogłoby zadziałać. Ewentualnie samego chipa zrobić.


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesl'a”