Dla zainteresowanych są ponownie smyczki klubowe viewtopic.php?f=19&t=73

nie działa centralny z pilota

Problemy z elektryką i elektronika.
ODPOWIEDZ
simon68
Nowy
Nowy
Reactions:
Posty: 7
Rejestracja: sobota 08 kwie 2017, 06:42
Lokalizacja: małopolska
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2,0
Płeć: Mężczyzna

nie działa centralny z pilota

#1

Post autor: simon68 » niedziela 23 kwie 2017, 19:26

Witam, na wstępie napisze że przekopałem całe forum odnośnie tego tematu i powiem tak,
programowanie pilota przez naciśnięcie przycisku itd.. nie działa, albo działa tylko....
i tu powiem tak peugeota moja żona ma od dwóch tygodni, z francuzem styczności nie miałem żadnej wcześniej tylko cztery kółka,
VAS i ELSA w audi prima sort diagnostyka po kablu i schematy elektryczne jak to u niemców....
zakupiłem LEXIE mam łączność wbijam się w moduł pod kierownicą widzi że klikam na przyciskach kluczyka, pisze obecność kluczyka JEST, ale dalej nie działa, jako automatyk z zawodu serwisuje dużo maszyn francuskich także i wiem że tam logiką nie ma co się posługiwać, więc może
ktoś podpowie co może być nie teges....
dodam i tu mam taki trop, że po wyłączeniu zapłonu radio RT3 nie trzyma pamięci zegara i stacji, czyli brak stałego plusa,
czy może tak być że także ten sam plus idzie na antenę od centralnego ?
może ktoś wie po kablach gdzie szukać tego plusa ( tak bezpieczniki wszystkie sprawdzone w BSM i BSI) jestem automatykiem i wiem co robię - chyba :D dodam że mam zainstalowane peugeot sedre ale te ich schematy rysowane blokowo nie wie chyba w excelu bez opisu przewodów mnie rozwalają
i pytanie pomocnicze, czy pilot od centralnego wam działa jak macie przekręconą stacyjkę ? jak nie to na 100% stały plus gdzieś mam uwalony i idę rwać kable :twisted:



Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 5052
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Moc: 109
Płeć: Mężczyzna

Re: nie działa centralny z pilota

#2

Post autor: karolp1993 » niedziela 23 kwie 2017, 19:33

Pilot od centralnego z tego co pamiętam nie działa przy włączonej stacyjce. Cały moduł centralnego jest zaszyty w BSI, żadnych innych zewnętrznych modułów nie ma. Daj VIN to podeślę Ci schemat połączeń zasilania BSI.


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

simon68
Nowy
Nowy
Reactions:
Posty: 7
Rejestracja: sobota 08 kwie 2017, 06:42
Lokalizacja: małopolska
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2,0
Płeć: Mężczyzna

Re: nie działa centralny z pilota

#3

Post autor: simon68 » niedziela 23 kwie 2017, 19:47

VF33BRFNC83838267
wielkie dzięki, czyli na bank brak tego stałego plusa będzie motać ( skichane BSI )
jak co służę pomocą przy grupie VAG-a



Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 5052
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Moc: 109
Płeć: Mężczyzna

Re: nie działa centralny z pilota

#4

Post autor: karolp1993 » niedziela 23 kwie 2017, 22:52

simon68 pisze:
niedziela 23 kwie 2017, 19:47
VF33BRFNC83838267
wielkie dzięki, czyli na bank brak tego stałego plusa będzie motać ( skichane BSI )
jak co służę pomocą przy grupie VAG-a
bsi.pdf
(160.17 KiB) Pobrany 19 razy
W załączniku schemat. Lewa strona Cię interesuje, główne zasilanie to szara dwupinowa wtyczka (2V GR), sygnał +12V po kluczyku to czarna 2 pinowa wtyczka (2V NR). Wydaje mi się że jakbyś nie miał stałego + na BSI to by w ogóle nic nie działało.


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

Awatar użytkownika
Michalem
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 335
Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 22:26
Lokalizacja: Bydgoszcz
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2.0
Typ Silnika: RFN
Moc: 136
Płeć: Mężczyzna
LPG: Tak

Re: nie działa centralny z pilota

#5

Post autor: Michalem » środa 13 lut 2019, 20:47

Cześć Majstry. Jak to kochany peugeocik, generuje nowe problemy... od jakiegoś czasu jak wysiadam z auta po krótkiej jeździe (5km) nie moge zamknąć auta pilotem. Jak zamknę go manualnie przez zamek to z pilota moge go otworzyć, ale zamknąć już nie... kończę robotę, ide na parking i wszystko działa. Pewnie bsi wariuje, ale czemu ? Przed chwilą miałem to samo i teraz patrze czy działa i działa normalnie a minęło ok 20 min. Pewnie działa po tym jak bsi sie uśpi... ma ktoś jakies rady ? czy przeczekać zime xD ?



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”