Wymiana radia rt3 na rd45

Wszystko o nagłośnieniu, cb-radiu oraz nawigacjach.
ODPOWIEDZ
skwarek07
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 28
Rejestracja: sobota 18 lis 2017, 15:54
Lokalizacja: Sosnowiec
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2.0 HDI
Moc: 136

Wymiana radia rt3 na rd45

#1

Post autor: skwarek07 » piątek 14 lut 2020, 09:49

Witam. Planuję wymianę na rd 45 w moim 307sw 2005 polift. Ktoś może kiedyś robił już coś takiego? Mam wiązkę do wyświetlacza 12pin, która ma tylko 4 przewody fizycznie. Opisane są jak na zdjęciu poniżej co odpowiada pinom CAN i zasilaniu (+-) wg schematu radia.
Mógłby ktoś sprawdzić ile jest przewodów w kostce w wyświetlaczu? Ewentualnie czy biegnie ona bezpośrednio w kostkę fakra przy radiu?
Wyświetlacz będzie typu C, póki co jeszcze go nie mam ale nie wiem czy kupować resztę skoro może być problem z podłączeniem 🙄
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Obeebok
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 280
Rejestracja: piątek 03 lip 2015, 19:25
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2006
Silnik: 1.6 16v
Moc: 109

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#2

Post autor: Obeebok » wtorek 18 lut 2020, 22:37




skwarek07
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 28
Rejestracja: sobota 18 lis 2017, 15:54
Lokalizacja: Sosnowiec
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2.0 HDI
Moc: 136

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#3

Post autor: skwarek07 » środa 19 lut 2020, 13:51

Dzięki za linka ale u mnie sytuacja wygląda inaczej. Tam kolega miał wyświetlacz na 12pinową kostkę (typ C) a u mnie jest taki jak poniżej

Obrazek

W nim kostka jest inna, fakt że ma też 12pin + 2 światłowody ale zupełnie inny kształt
Tam było łatwiej bo trzeba tylko podpiąć wyświetlacz i radio w oryginalne kostki i przekodować DiagBoxem
U mnie w części 12pin kostki są fizycznie 4 przewody i teraz pytanie czy da się je podpiąć, po przeróbce oczywiście, pod wyświetlacz typu C...
Gdyby ktoś miał rozpiskę pinów obu wyświetlaczy to by mogło pomóc



Awatar użytkownika
Stitch
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 468
Rejestracja: piątek 29 mar 2019, 13:06
Lokalizacja: Breslau
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2007
Silnik: 2.0 HDi
Typ Silnika: RHR
Moc: 163
Kolor: Black Obsidien

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#4

Post autor: Stitch » środa 19 lut 2020, 14:49

skwarek07 pisze:
środa 19 lut 2020, 13:51
Dzięki za linka ale u mnie sytuacja wygląda inaczej. Tam kolega miał wyświetlacz na 12pinową kostkę (typ C) a u mnie jest taki jak poniżej

Obrazek

W nim kostka jest inna, fakt że ma też 12pin + 2 światłowody ale zupełnie inny kształt
Tam było łatwiej bo trzeba tylko podpiąć wyświetlacz i radio w oryginalne kostki i przekodować DiagBoxem
U mnie w części 12pin kostki są fizycznie 4 przewody i teraz pytanie czy da się je podpiąć, po przeróbce oczywiście, pod wyświetlacz typu C...
Gdyby ktoś miał rozpiskę pinów obu wyświetlaczy to by mogło pomóc
dlaczego chcesz zmienić radio w sumie?
rd45 nie zagada z wyświetlaczem od rt.

masz auxa? bo strzelam, ze chcesz miec bt, bo jesli jest aux to ja bym po prostu kupil adapter :)


I love to watch the world burn.

Awatar użytkownika
kiniogs307
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 33
Rejestracja: piątek 15 mar 2019, 12:24
Lokalizacja: podlaskie
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2006
Silnik: 1997
Moc: 140 KM
Kolor: EXL czarny OBSIDIEN
LPG: Tak

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#5

Post autor: kiniogs307 » środa 19 lut 2020, 14:51

A jak w aucie jest ten wyświetlacz kolorowy ( nie znam symbolu) z nawigacja , to czy jakieś fabryczne radio z usb od peugeota można poodłczyć?



Awatar użytkownika
Uzdi
Administrator
Administrator
Reactions:
Posty: 3047
Rejestracja: wtorek 12 kwie 2016, 03:02
Lokalizacja: Warszawa
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHS
Moc: 107+
Kolor: EZAC

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#6

Post autor: Uzdi » środa 19 lut 2020, 14:57

Nie opłacalna zmiana już lepiej na RT6 zmienić



skwarek07
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 28
Rejestracja: sobota 18 lis 2017, 15:54
Lokalizacja: Sosnowiec
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2.0 HDI
Moc: 136

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#7

Post autor: skwarek07 » środa 19 lut 2020, 15:02

Z nawigacji w rt3 nie korzystam, z telefonu wbudowanego również.
Zależy mi na BT i AUX. Wejście aux uaktywniłem w Diagboxie ale nie pokazuje mi się dodatkowa opcja w menu radia także lipa. Myślałem też nad kupnem Yatour'a w miejsce zmieniarki ale opinie nt jakości dźwięku w necie były różne :roll:
rd45 nie zagada z wyświetlaczem od rt.
to już wiem i tutaj pojawia się problem z podłączeniem wyświetlacza o czym pisałem wcześniej



Awatar użytkownika
kiniogs307
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 33
Rejestracja: piątek 15 mar 2019, 12:24
Lokalizacja: podlaskie
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2006
Silnik: 1997
Moc: 140 KM
Kolor: EXL czarny OBSIDIEN
LPG: Tak

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#8

Post autor: kiniogs307 » środa 19 lut 2020, 15:05




Awatar użytkownika
Uzdi
Administrator
Administrator
Reactions:
Posty: 3047
Rejestracja: wtorek 12 kwie 2016, 03:02
Lokalizacja: Warszawa
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHS
Moc: 107+
Kolor: EZAC

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#9

Post autor: Uzdi » środa 19 lut 2020, 15:07

kiniogs307 pisze:
środa 19 lut 2020, 15:05
https://2.allegroimg.com/s720/0101e9/d4 ... 04f6a8f8d2
rt6 to takie cos?
tak
20180729_144805.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Awatar użytkownika
kiniogs307
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 33
Rejestracja: piątek 15 mar 2019, 12:24
Lokalizacja: podlaskie
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2006
Silnik: 1997
Moc: 140 KM
Kolor: EXL czarny OBSIDIEN
LPG: Tak

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#10

Post autor: kiniogs307 » środa 19 lut 2020, 15:12

kozackie, fakt.

Dodano po 7 minutach 16 sekundach:
Uzdi pisze:
środa 19 lut 2020, 15:07
kiniogs307 pisze:
środa 19 lut 2020, 15:05
https://2.allegroimg.com/s720/0101e9/d4 ... 04f6a8f8d2
rt6 to takie cos?
tak

20180729_144805.jpg
wyświetlacz tez do wymiany wtedy ? bo same radio to jest na olx, ale zestaw to juz trudniej zdobyć.



Awatar użytkownika
Uzdi
Administrator
Administrator
Reactions:
Posty: 3047
Rejestracja: wtorek 12 kwie 2016, 03:02
Lokalizacja: Warszawa
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHS
Moc: 107+
Kolor: EZAC

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#11

Post autor: Uzdi » środa 19 lut 2020, 15:25

kiniogs307 pisze:
środa 19 lut 2020, 15:20
kozackie, fakt.

Dodano po 7 minutach 16 sekundach:
Uzdi pisze:
środa 19 lut 2020, 15:07
kiniogs307 pisze:
środa 19 lut 2020, 15:05
https://2.allegroimg.com/s720/0101e9/d4 ... 04f6a8f8d2
rt6 to takie cos?
tak

20180729_144805.jpg
wyświetlacz tez do wymiany wtedy ? bo same radio to jest na olx, ale zestaw to juz trudniej zdobyć.
wszystko do wymiany pytaj naszego admina którego jest to zdjęcie @Hochman



Awatar użytkownika
Stitch
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 468
Rejestracja: piątek 29 mar 2019, 13:06
Lokalizacja: Breslau
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2007
Silnik: 2.0 HDi
Typ Silnika: RHR
Moc: 163
Kolor: Black Obsidien

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#12

Post autor: Stitch » środa 19 lut 2020, 17:24

Uzdi pisze:
środa 19 lut 2020, 15:25
kiniogs307 pisze:
środa 19 lut 2020, 15:20
kozackie, fakt.

Dodano po 7 minutach 16 sekundach:
Uzdi pisze:
środa 19 lut 2020, 15:07
kiniogs307 pisze:
środa 19 lut 2020, 15:05
https://2.allegroimg.com/s720/0101e9/d4 ... 04f6a8f8d2
rt6 to takie cos?
tak

20180729_144805.jpg
wyświetlacz tez do wymiany wtedy ? bo same radio to jest na olx, ale zestaw to juz trudniej zdobyć.
wszystko do wymiany pytaj naszego admina którego jest to zdjęcie @Hochman
wg parametrów wyświetlacz jest identyczny jak ten w polifcie


I love to watch the world burn.

Awatar użytkownika
Uzdi
Administrator
Administrator
Reactions:
Posty: 3047
Rejestracja: wtorek 12 kwie 2016, 03:02
Lokalizacja: Warszawa
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHS
Moc: 107+
Kolor: EZAC

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#13

Post autor: Uzdi » środa 19 lut 2020, 19:36

Na pewno rozdzielczość jest identyczna XD



Awatar użytkownika
Stitch
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 468
Rejestracja: piątek 29 mar 2019, 13:06
Lokalizacja: Breslau
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2007
Silnik: 2.0 HDi
Typ Silnika: RHR
Moc: 163
Kolor: Black Obsidien

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#14

Post autor: Stitch » środa 19 lut 2020, 20:15

Uzdi pisze:
środa 19 lut 2020, 19:36
Na pewno rozdzielczość jest identyczna XD
porównując z moim jest identyczna ;)

wg fot w necie numery sa te same, wtyczki tez :)
a wątpię, ze wyświetlacz od rt3 u opa jest inny, bo wizualnie jest identyczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


I love to watch the world burn.

skwarek07
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 28
Rejestracja: sobota 18 lis 2017, 15:54
Lokalizacja: Sosnowiec
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2.0 HDI
Moc: 136

Re: Wymiana radia rt3 na rd45

#15

Post autor: skwarek07 » środa 19 lut 2020, 20:23

Wg tego filmiku

Kod: Zaznacz cały

https://youtu.be/60qA92D-X44
, wyświetlacz ma inne kostki do podłączenia ale to akurat C5 także wtyczki mogą się różnić...



ODPOWIEDZ

Wróć do „Radio, Nawigacja, Car Audio, CB”