Pp 2000

Tutaj dzielimy się doświadczeniem związanym z PP2000.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marek10021980
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 19
Rejestracja: niedziela 09 lip 2017, 12:41
Lokalizacja: Mirsk
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2003
Silnik: 2.0
Moc: 90

Pp 2000

#1

Post autor: marek10021980 » wtorek 19 lis 2019, 08:10

Takie pytanko mam. Czy planetem połacze się z innym autem niż peugeot który posiada silnik HDi?



Awatar użytkownika
Cyferek
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 491
Rejestracja: niedziela 10 cze 2018, 23:15
Lokalizacja: Gdynia
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHR
Moc: 136
Kolor: Czarny
LPG: Nie

Re: Pp 2000

#2

Post autor: Cyferek » wtorek 19 lis 2019, 08:53

Citroen.


Najwyższa jakość i doświadczenie świadczonych usług - przeprowadzki Gdynia, Bagażówka. Kompleksowa obsługa firm jak i osób prywatnych, sprawdź ofertę.

Awatar użytkownika
stroona
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 704
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 18:11
Lokalizacja: Jarząbkowice
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0 16V
Typ Silnika: RFN
Moc: 138KM
Kolor: Czarny
LPG: Nie

Re: Pp 2000

#3

Post autor: stroona » wtorek 19 lis 2019, 14:23

marek10021980 pisze:
wtorek 19 lis 2019, 08:10
Takie pytanko mam. Czy planetem połacze się z innym autem niż peugeot który posiada silnik HDi?
Tym interfejsem połączysz się tylko z Peugeotem i Citroenem, do Citroena jest Lexia, a do Peugeota PP2000.


Posiadam PP2000 oraz Lexię. Pomogę zamontować tempomat, wypalić FAP, zczytać oraz usunąć błędy, aktywować światła dzienne itp. Możliwy dojazd na terenie Śląska

iratex
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 09 lip 2019, 10:01
Lokalizacja: Łódź
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2007
Silnik: 1.6 HDI
Moc: 110

Re: Pp 2000

#4

Post autor: iratex » poniedziałek 02 gru 2019, 13:31

Witam

Mam problem z zaprogramowaniem nowego kluczyka do samochodu. Zainstalowałem PP2000 i nie wiem która opcja pozwala na programowanie nowego kluczyka. Mam kod z ASO, mam interfejs tylko wiedzy brak. Jestem po wielokrotnej instalacji systemów i oprogramowania. Mój samochód to 307 z 2007 roku czyli polift. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć (jak krowie na rowie) jak to zrobić a nic nie zepsuć. Proszę o pomoc.



Awatar użytkownika
stroona
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 704
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 18:11
Lokalizacja: Jarząbkowice
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0 16V
Typ Silnika: RFN
Moc: 138KM
Kolor: Czarny
LPG: Nie

Re: Pp 2000

#5

Post autor: stroona » poniedziałek 02 gru 2019, 14:52

Wchodzisz w BSI-uczenie albo przyuczanie-podajesz 2 razy pin i ilość kluczyków jaką chcesz zaprogramować. Później planet już sam cię poprowadzi przez całą procedurę.


Posiadam PP2000 oraz Lexię. Pomogę zamontować tempomat, wypalić FAP, zczytać oraz usunąć błędy, aktywować światła dzienne itp. Możliwy dojazd na terenie Śląska

iratex
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 09 lip 2019, 10:01
Lokalizacja: Łódź
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2007
Silnik: 1.6 HDI
Moc: 110

Re: Pp 2000

#6

Post autor: iratex » poniedziałek 02 gru 2019, 16:01

OK dziękuję za podpowiedz i teraz jeszcze jedno Mam kluczyk który działa ale bateria wystarcza na miesiąc, mam też drugi orginalny klucz który nie ma baterii a chcę zaprogramować kluczyk który kupiłem od Chińczyka jest czysty. Czy mam programować czysty kluczyk jako pierwszy i jedyny pozostałe zostają bez zmian lub programować wszystkie po kolei czyli stary kluczyk z pilotem, klucz bez baterii i na końcu nowy od chińczyka to byłyby 3. To jak to zrobić ?
?



Awatar użytkownika
stroona
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 704
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 18:11
Lokalizacja: Jarząbkowice
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0 16V
Typ Silnika: RFN
Moc: 138KM
Kolor: Czarny
LPG: Nie

Re: Pp 2000

#7

Post autor: stroona » poniedziałek 02 gru 2019, 16:28

Możesz programować wszystkie 3, muszą mieć baterie, kolejność nie ma znaczenia.


Posiadam PP2000 oraz Lexię. Pomogę zamontować tempomat, wypalić FAP, zczytać oraz usunąć błędy, aktywować światła dzienne itp. Możliwy dojazd na terenie Śląska

iratex
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 09 lip 2019, 10:01
Lokalizacja: Łódź
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2007
Silnik: 1.6 HDI
Moc: 110

Re: Pp 2000

#8

Post autor: iratex » wtorek 03 gru 2019, 17:08

No i coś poszło nie tak. Klucze niby się zaprogramowały ale nie mogę zamknąć auta. Słychać włączenie blokady i od razu wyłączenie, z klucza mogę zamknąć tylko drzwi od kierowcy bez blokady. Co robić?



Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 5753
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Typ Silnika: NFU
Moc: 109
LPG: Tak

Re: Pp 2000

#9

Post autor: karolp1993 » wtorek 03 gru 2019, 17:57

iratex pisze:No i coś poszło nie tak. Klucze niby się zaprogramowały ale nie mogę zamknąć auta. Słychać włączenie blokady i od razu wyłączenie, z klucza mogę zamknąć tylko drzwi od kierowcy bez blokady. Co robić?
Może uszkodzony zamek i wykrywa któreś drzwi otwarte.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka



Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

iratex
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 09 lip 2019, 10:01
Lokalizacja: Łódź
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2007
Silnik: 1.6 HDI
Moc: 110

Re: Pp 2000

#10

Post autor: iratex » wtorek 03 gru 2019, 18:02

NIE wszystko było dobrze to się stało po programowaniu kluczy DIAGBOXEM bo planet nie chciał się połączyć U ja musiałem coś spieprzyć bo Nie znam DIAXBOXA i grzebałem na oślep.



Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 5753
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Typ Silnika: NFU
Moc: 109
LPG: Tak

Re: Pp 2000

#11

Post autor: karolp1993 » czwartek 05 gru 2019, 13:26

iratex pisze:NIE wszystko było dobrze to się stało po programowaniu kluczy DIAGBOXEM bo planet nie chciał się połączyć U ja musiałem coś spieprzyć bo Nie znam DIAXBOXA i grzebałem na oślep.
No to może przestawiłeś na inny typ zamka w bsi.


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

iratex
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 09 lip 2019, 10:01
Lokalizacja: Łódź
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2007
Silnik: 1.6 HDI
Moc: 110

Re: Pp 2000

#12

Post autor: iratex » poniedziałek 09 gru 2019, 10:12

Tak właśnie zrobiłem. Ale mam jeszcze jedno pytanie dlaczego przy podłączaniu się przez PP2000 pokazuje mi błąd sieci CAN a po podłączeniu DIAGBOXa znajduje wszystko bez problemu.



Awatar użytkownika
WRQ
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 594
Rejestracja: piątek 24 lis 2017, 10:50
Lokalizacja: Ozorków
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2003
Silnik: 2.0 16V RFN
Typ Silnika: RFN
Moc: 100kW
LPG: Tak

Re: Pp 2000

#13

Post autor: WRQ » poniedziałek 09 gru 2019, 17:50

Używasz dwóch różnych interfejsów? Zalatuje wadliwym interfejsem, a z przedliftem się łączy ok?



iratex
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 14
Rejestracja: wtorek 09 lip 2019, 10:01
Lokalizacja: Łódź
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2007
Silnik: 1.6 HDI
Moc: 110

Re: Pp 2000

#14

Post autor: iratex » środa 11 gru 2019, 19:43

Nie, interfejs jest ten sam prosto od chińczyka, a przedliftem to nie miałem okazji sprawdzić.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Peugeot Planet 2000”