Diagbox

Tutaj dzielimy się doświadczeniem związanym z PP2000.
ODPOWIEDZ
sandal23rx
Nowy
Nowy
Reactions:
Posty: 2
Rejestracja: czwartek 15 sie 2019, 20:04
Lokalizacja: dania
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2000
Silnik: 2.0
Moc: 90

Re: Diagbox

#91

Post autor: sandal23rx » czwartek 15 sie 2019, 20:40

a co zrobić jak zacząłem instalacje z włączonym netem i wyskakuje błąd że mam pirata ;/
jest jakies rozwiazanie czy tylko format?



Attilla
Nowy
Nowy
Reactions:
Posty: 1
Rejestracja: wtorek 19 lut 2019, 16:32
Lokalizacja: Kraków
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2001
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHY
Moc: 90
LPG: Nie

Re: Diagbox

#92

Post autor: Attilla » środa 21 sie 2019, 17:42

Ja zostawię info dla ludzi z problemem: "nieudana próba aktywacji (błąd 0)" przy instalacji diagboxa na virtualboxie.
Karta sieciowa musi być włączona ale nie podłączona. Przy braku jakiejkolwiek karty sieciowej w XP zawsze pojawiał się ten błąd :)



Awatar użytkownika
adking3x0
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 9
Rejestracja: środa 02 maja 2018, 22:43
Lokalizacja: Białystok
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2008
Silnik: 2.0 16V
Typ Silnika: RFJ
Moc: 140KM
Kolor: EXL
LPG: Tak

Re: Diagbox

#93

Post autor: adking3x0 » poniedziałek 07 paź 2019, 21:08

lukaszgrb pisze:
środa 29 mar 2017, 22:51
Temat właściwie zamknięty , nie Mogłem wejść w te zakładki i wiele innych dotyczących live daty ze względu na na wywalanie błędu komunikacji , diagnozy były różne , wadliwy interfejs , wadliwy komp silnika , wadliwe oprogramowanie interfejsu , zła instalka PP2000 , problem z wiązką auta a fakt faktem przypadkowo odnalezionym problemem było soft komputera silnika . Po zaktualizowaniu oprogramowania komputera silnika poprzez najświeższą wersję pp2000 i interfejs , wszystko wróciło do normy wszelkie kalibracje ,zakładki są widoczne ,działają jest podgląd na wszystko . Dodam że w przypadku Mojego problemu czyli softu komputera silnika dane były nie do odczytania przy każdym interfejsie tj. : Bosch KTS , ELM 237 ,delphi .
Jak możesz to daj znać, jak Ci się udało to zrobić bo u mnie PP2000 wyrzucił błąd braku komunikacji kalulatora w sieci CAN. Możliwe, że to u mnie pomoże :)


Posiadam PP2000 / Podlaskie

Awatar użytkownika
hiszpan76
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 sie 2016, 21:53
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2005
Silnik: 1.6 HDI
Moc: 110

Re: Diagbox

#94

Post autor: hiszpan76 » środa 09 paź 2019, 02:02

Panowie instaluje diagbox v07. 02 i podczas instalacji z obrazu wywala mi że może być pirat bądź problem z plikami, instaluje na win. 7 32 bit.Co może robię źle?



Awatar użytkownika
Deli
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 711
Rejestracja: wtorek 11 paź 2016, 23:42
Lokalizacja: Toruń
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHS
Moc: 107km
Kolor: KKGC

Re: Diagbox

#95

Post autor: Deli » środa 09 paź 2019, 08:04

hiszpan76 pisze:
środa 09 paź 2019, 02:02
Panowie instaluje diagbox v07. 02 i podczas instalacji z obrazu wywala mi że może być pirat bądź problem z plikami, instaluje na win. 7 32 bit.Co może robię źle?
Wyłącz antywirusa
https://www.youtube.com/watch?v=lEIl3Bf4tqc
Tam na filmie jest błąd, bo diag działa bez problemu na 64bitowym win10


PP2000/Diagbox - PW
PUG 307 | deli viewtopic.php?f=7&t=6535

Awatar użytkownika
hiszpan76
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 sie 2016, 21:53
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2005
Silnik: 1.6 HDI
Moc: 110

Re: Diagbox

#96

Post autor: hiszpan76 » środa 09 paź 2019, 11:08

Deli pisze:
środa 09 paź 2019, 08:04
hiszpan76 pisze:
środa 09 paź 2019, 02:02
Panowie instaluje diagbox v07. 02 i podczas instalacji z obrazu wywala mi że może być pirat bądź problem z plikami, instaluje na win. 7 32 bit.Co może robię źle?
Wyłącz antywirusa
https://www.youtube.com/watch?v=lEIl3Bf4tqc
Tam na filmie jest błąd, bo diag działa bez problemu na 64bitowym win10
Antywirusa wyłaczyłem ale za drugim razem instalacji, pierwsza instalacja z antywirusem i z internetem, za drugim razem sformatowalem lapka i bez antywirusa i netu, i dalej błąd, pytanie czy podczas instalacji trzeba wybrać Angielski czy można Polski? Mam czysty system oryginalny win7 32bit.

Jeszcze jedno pytanie, czy po utworzeniu wirtualnego dysku z obrazem diagbox trzeba wyciągnąć pendrive?



ODPOWIEDZ

Wróć do „Peugeot Planet 2000”