Dla zainteresowanych są ponownie smyczki klubowe viewtopic.php?f=19&t=73

Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

Tutaj dzielimy się doświadczeniem związanym z PP2000.
ODPOWIEDZ
paabu
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 11
Rejestracja: czwartek 16 lut 2017, 10:23
Lokalizacja: Odolanów
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6
Moc: 110
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#46

Post autor: paabu » środa 07 mar 2018, 14:33

Idzie wiosna, czas się udać do garażu z laptopem......
Mam od pewnego czasu interfejs, zainstalowałem obraz w Windows 7 virtualbox z XP i PP2000 od karolp1993 raz na chwilę podłączyłem lecz ten laptop jest niepewny i nie chcę go używać. Zdobyłem starszego Hpka z Windowsem XP i jego chciałbym przeznaczyć tylko i wyłącznie do PP2000.
Macie jakieś linki z opisem jak gładko przeprowadzić taką instalację? Mam na myśli który plik instalacyjny użyć, jak wykorzystać keygen itp.
W zestawie były dwie płyty z taką zawartością:
l.jpg
l.jpg (189.37 KiB) Przejrzano 261 razy



Obeebok
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 266
Rejestracja: piątek 03 lip 2015, 19:25
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2006
Silnik: 1.6 16v
Moc: 109
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#47

Post autor: Obeebok » środa 07 mar 2018, 22:01

Na płycie masz Diagboxa, a instrukcję jak to zainstalować masz na filmie. Żaden keygen nie będzie potrzebny.
Na forum polecane jest czyste PP2000 a nie Diagbox, więc musiałbyś sobie ściągnąć z innego źródła.



Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 4865
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Moc: 109
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#48

Post autor: karolp1993 » środa 07 mar 2018, 23:53

Do PP2000 potrzebny jest keygen.


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

paabu
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 11
Rejestracja: czwartek 16 lut 2017, 10:23
Lokalizacja: Odolanów
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6
Moc: 110
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#49

Post autor: paabu » czwartek 08 mar 2018, 00:14

Mam plik PP2000_09B a w nim instalator programu. Instaluję program i po pierwszym uruchomieniu w PP200 w panelu "zarządzanie aplikacjami" dokonać aktywacji za pomocą wygenerowanego klucza przez PPS2000_KEYGEN ? Dobrze myślę? żadnych plików z folderów systemowych dysku C nie muszę wyrzucać?



Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 4865
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Moc: 109
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#50

Post autor: karolp1993 » czwartek 08 mar 2018, 10:10

Nie musisz.


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

paabu
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 11
Rejestracja: czwartek 16 lut 2017, 10:23
Lokalizacja: Odolanów
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6
Moc: 110
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#51

Post autor: paabu » środa 23 maja 2018, 17:02

PP2000 się łączy i teraz chciałbym zaadoptować radio MP3 lecz nijak to mi wychodzi. Wchodzę w opcje odtwarzacza wykonuję sugerowane kroki przez PP2000, akceptuję i kończy się pikaniem w głośnikach w krótkich odstępach. Jaka się ścieżka adaptacji radia? (dotyczy 207HDI z 2006r)
P.S. Pamiętacie może gdzie jest opis aktywacji świateł skandynawskich?



Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 4865
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Moc: 109
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#52

Post autor: karolp1993 » środa 23 maja 2018, 17:06

Z radiem spróbuj z głównego ekranu przez części zamienne, albo wejść w kalkulator radia i tam wpisać. A skandynawskie w BSI -> Opcje klienta -> Oświetlenie/sygnalizacja, coś takiego.


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

Awatar użytkownika
Voltare
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 61
Rejestracja: sobota 28 lis 2015, 20:30
Lokalizacja: Okolice Kartuz
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2008
Silnik: 1.6 90 HDI
Moc: 90
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#53

Post autor: Voltare » poniedziałek 04 cze 2018, 20:58

Może ktoś mi opisać jak uaktywnić tempomat w 307 lift 2007r. z góry dziękuje.


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW lub kom 507 830 880

Awatar użytkownika
karolp1993
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 4865
Rejestracja: czwartek 18 cze 2015, 14:20
Lokalizacja: Wrocław / Kamienna Góra
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2004
Silnik: 1.6 TU5JP4
Moc: 109
Płeć: Mężczyzna

Re: Mam PP2000/Diagboxa, ale nie potrafię z niego korzystać - pytania

#54

Post autor: karolp1993 » poniedziałek 04 cze 2018, 23:38

Voltare pisze:
poniedziałek 04 cze 2018, 20:58
Może ktoś mi opisać jak uaktywnić tempomat w 307 lift 2007r. z góry dziękuje.
Pytałeś na grupie, pytasz na forum.. I tu i tu jest wyszukiwarka, i tu i tu daje Ci linki.
viewtopic.php?f=8&t=285&hilit=tempomat


Posiadam PP2000 - Peugeot / Citroen oraz OPCOM - OPEL. Jeśli potrzebujesz pomocy - zapraszam na PW
Naprawiam przełączniki zespolone COM2000.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Peugeot Planet 2000”