Podłączenie aux

Wszystko o nagłośnieniu, cb-radiu oraz nawigacjach.
ODPOWIEDZ
zibi932
Nowy
Nowy
Reactions:
Posty: 4
Rejestracja: wtorek 07 lip 2020, 22:53
Lokalizacja: Berlin
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2004
Silnik: 2.0
Moc: 140
Kolor: Srebrny
LPG: Nie

Podłączenie aux

#1

Post autor: zibi932 » wtorek 07 lip 2020, 23:01

Witam serdecznie zakupiłem niedawno 307 cc radio ze zmieniarką i pytanie jak mogę podłączyć kabel aux??



Awatar użytkownika
Deli
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 886
Rejestracja: wtorek 11 paź 2016, 23:42
Lokalizacja: Toruń
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 HDI
Typ Silnika: RHS
Moc: 107km
Kolor: KKGC

Re: Podłączenie aux

#2

Post autor: Deli » wtorek 07 lip 2020, 23:02

Jeśli masz małe radio RD3, to zostaje tylko emulator zmieniarki yatour, ewentualnie można jeszczce wlutować się w ścieżkę cd wewnątrz radia


PP2000/Diagbox - PW
PUG 307 | deli viewtopic.php?f=7&t=6535

Piterro94
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 70
Rejestracja: wtorek 02 lip 2019, 13:03
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2006
Silnik: 1997
Moc: 143
Kolor: Czarny
LPG: Tak

Re: Podłączenie aux

#3

Post autor: Piterro94 » środa 08 lip 2020, 05:16

A ja kupiłem od chinola moduł bluetooth i śmiga chyba lepiej nawet niż aux bo jeszcze jest mikrofon i można nawijac przez radio:)



dodo23
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 289
Rejestracja: czwartek 28 lip 2016, 20:16
Lokalizacja: Bochnia
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2003
Silnik: 2.0
Moc: 136
LPG: Tak

Re: Podłączenie aux

#4

Post autor: dodo23 » środa 08 lip 2020, 07:29

Ładnie pięknie, ale raczej nie ten dział??
Chyba, że autor tematu zaprezentuję swój samochód, zachęcamy :)



mkrynio
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 11
Rejestracja: wtorek 29 sty 2019, 12:32
Lokalizacja: Bychawa
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2003
Silnik: 2.0
Moc: 110
Kolor: Srebrny
LPG: Tak

Re: Podłączenie aux

#5

Post autor: mkrynio » poniedziałek 17 sie 2020, 14:02

Piterro94 pisze:
środa 08 lip 2020, 05:16
A ja kupiłem od chinola moduł bluetooth i śmiga chyba lepiej nawet niż aux bo jeszcze jest mikrofon i można nawijac przez radio:)
Możesz podlinkować ten moduł ?



Piterro94
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 70
Rejestracja: wtorek 02 lip 2019, 13:03
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2006
Silnik: 1997
Moc: 143
Kolor: Czarny
LPG: Tak

Re: Podłączenie aux

#6

Post autor: Piterro94 » czwartek 20 sie 2020, 19:21

Sorki ze tak długo. Ja kupiłem dokładnie taki, razem z mikrofonem mam podłączony i można śmiało nawijac. Jak znajdę chwilkę to wrzucę film jak to dziala:)

https://m.pl.aliexpress.com/item/328431 ... 26a&is_c=N



skwarek07
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 39
Rejestracja: sobota 18 lis 2017, 15:54
Lokalizacja: Sosnowiec
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2.0 HDI
Moc: 136

Re: Podłączenie aux

#7

Post autor: skwarek07 » czwartek 20 sie 2020, 19:26

Ktoś wie czy ten moduł będzie działał z radiotelefonem rt3/rt4?

Wysłane z mojego Huawei p20 Pro przy użyciu Tapatalka




MichaelC7
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 10
Rejestracja: wtorek 18 cze 2019, 07:16
Lokalizacja: PL
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2007
Silnik: 1.6 hdi

Re: Podłączenie aux

#8

Post autor: MichaelC7 » wtorek 15 wrz 2020, 07:24

skwarek07 pisze:Ktoś wie czy ten moduł będzie działał z radiotelefonem rt3/rt4?

Wysłane z mojego Huawei p20 Pro przy użyciu Tapatalka
Podłączam się do kolegi i też o to pytam :)

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka




Awatar użytkownika
Stitch
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 617
Rejestracja: piątek 29 mar 2019, 13:06
Lokalizacja: ..
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2007
Silnik: 2.0 HDi
Typ Silnika: RHR
Moc: 170

Re: Podłączenie aux

#9

Post autor: Stitch » wtorek 15 wrz 2020, 11:21

@@MichaelC7 @skwarek07 z rt4 nie z rt3 nie wiem. Na RT4 mam inny patent ;)


PP & Diagbox via Priv

skwarek07
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 39
Rejestracja: sobota 18 lis 2017, 15:54
Lokalizacja: Sosnowiec
Nadwozie: SW
Rok produkcji: 2005
Silnik: 2.0 HDI
Moc: 136

Re: Podłączenie aux

#10

Post autor: skwarek07 » wtorek 15 wrz 2020, 12:07

Stitch pisze:@[mention]MichaelC7[/mention] [mention]skwarek07[/mention] z rt4 nie z rt3 nie wiem. Na RT4 mam inny patent ;)
Jaki patent? Chętnie coś się dowiem na ten temat Obrazek

Wysłane z mojego Huawei p20 Pro przy użyciu Tapatalka




Awatar użytkownika
Stitch
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 617
Rejestracja: piątek 29 mar 2019, 13:06
Lokalizacja: ..
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2007
Silnik: 2.0 HDi
Typ Silnika: RHR
Moc: 170

Re: Podłączenie aux

#11

Post autor: Stitch » wtorek 15 wrz 2020, 18:36

skwarek07 pisze:
wtorek 15 wrz 2020, 12:07
Stitch pisze:@MichaelC7 @skwarek07 z rt4 nie z rt3 nie wiem. Na RT4 mam inny patent ;)
Jaki patent? Chętnie coś się dowiem na ten temat Obrazek

Wysłane z mojego Huawei p20 Pro przy użyciu Tapatalka
Ja dołożyłem przetwornice USB wlutowaną w kable zapalniczki w tunelu, żeby prąd był po zapłonie (można wziąć z zasilania radia, ale ja ze wzgeldu na economy mode i tak nie używam radia bez zapłonu), kupiłem Transmiter BT wpninany w gniazdo 3.5 jack
Transimter: https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i- ... lsrc=aw.ds
przejściówka RCA - Aux 3.5: https://allegro.pl/oferta/adapter-przej ... 6074184838
adapter BT leży sobie w tunelu, a kabel przeciągnięty do schowka przez lampkę (dostęp bardzo łatwy, robota na 30 min z lutowaniem). Tylko zaznaczam, że to jest patent na RT4, w RT3 nie wiedzieć czemu praktycznie każdy z grupy narzeka, że AUX jest bardzo cichy. W RT4 brak takich problemów. Fotki jak to wygląda mogę w piątek wrzucić, bo samochód mam 90km dalej teraz. A i uprzedzając pytania. Nie ma sterowania z kierownicy, bo to jest "modyfikacja" źródła AUX :)


PP & Diagbox via Priv

ODPOWIEDZ

Wróć do „Radio, Nawigacja, Car Audio, CB”